Carintia

In sud se afla paradisul vacantelor Carintia. La picioarele masivului Karawanken se afla o invitatie de ciclism si drumetii prin Rosental. In apropiere se afla El-Dorado-ul pentru sporturi nautice pe lacurile Wörther, Faak si Ossiach. In Gailtal, Gitsch si Lesachtal sunteti intâmpinati in partea insorita a alpilor de lacuri pentru inot, cu apa cristalina, curata ca apa de baut. Regiunea Liesertal si Maltatal este considerata drept cea mai prietenoasa pentru familii din intreaga Europa.

In Oberes Drautal, o vale cu ape repezi, exista munti majestuosi si ape de munte care formeaza un cadru impresionant pentru activitati diverse, de la pescuit si pana la parapantism. Si zona Lavanttal, unde natura a ramas neschimbata de mana omului, ofera privelisti linistite, de neuitat. Integrat in lumea alpina a rezervatiei nationale Nockberge si a Millstätter Alpe apare lacul Millstätter, mai atractiv ca niciodata.

Rezervatia nationala Hohe Tauern este dominata de Großglockner, cel mai inalt munte al Austriei (3.798 m). Prin vecinatatea localitatii Feldkirchen, in Gurktal si in Hemmaland la St. Veit intrati la fiecare pas in legatura cu istoria, cu castele si manastiri. Alte invitatii pentru drumetii pe cai pitoresti sunt pe Saualpe, in Görtschitztal si in Krappfeld.

 

Galerie Carintia