Landul Salzburg

Drumeţii apreciază în Salzburg dealurile molcome în jurul lacurilor din nord şi jocul alternativ între munţii cu păşuni, vârfuri dure de stânci şi lacurile pitoreşti din sud.

 

Peste o zecime a landului federal este parte a Parcului naţional Hohe Tauern, cel mai mare din Austria. Şi peste o treime din suprafaţa ţării se află sub protecţie naturală. Minele deschise vizitării, cum ar fi cele din Hallein vă răpesc în lumea subterană a „aurului alb“ – sarea.

Cetăţi semeţe, cum ar fi cetatea Hohensalzburg, castele ca Hellbrunn şi multe muzee vă invită la călătorii diverse în timp. În timpul verii la stânile din Salzburg vă puteţi bucura de liniştea de pe sutele de păşuni alpine existente aici. Drumul de biciclete prin Tauern începând cu cascadele Krimmler după Zell am See este o bucurie activă extraordinară în ţara cicliştilor şi a celor cu mountainbike.

Evenimentele culturale sunt permanent o ispită pentru orice simţuri – de la jocurile festive ale oraşului Salzburg până la toamna ţărănească la sate.

Galerie Landul Salzburg