Moieciu

 

 

 

Cazare Moieciu
In ultimii ani, o dezvoltare fara precedent a cunoscut-o agroturismul care tinde să devina principala activitate economica din toata zona Bran. De altfel, pe raza comunei Moieciu se afla unele dintre cele mai renumite pensiuni agroturistice din toată zona Bran. Ca si celelalte sate din aceasta zona - Bran, Fundata, Sirnea, Simon - aceasta s-a intamplat datorita frumusetii locului, aerului curat, linistii si nu in ultimul rand prezentei principalei atractii din Transilvania - CASTELUL BRAN.
Masa Moieciu
Pensiunile ofera in mod special preparate traditionale, realizate din produse locale. Turistii isi pot gati si singuri, cele mai multe unitati de cazare punand la dispozitie bucatarii utilate si loc de barbeque.
Distractie si relaxare Moieciu
Asezat intr-un ansamblu geografic de un pitoresc aparte cu o perspectiva peisagistica exceptionala, invecinandu-se cu zone cu o puternica incarcatura istorica, satul Moieciu de Jos este punctul de plecare ideal pentru micile excursii de vizitare a numeroaselor obiective turistice. Zona dispune de numeroase centre de creatie populara si in special de prelucrare artistica a lemnului.
Informatii utile Moieciu
Moeciu de Sus si Moieciu de Jos sunt doua sate de munte, situate intre doua masive muntoase, Piatra Craiului si Bucegi, la 200 km de Bucuresti si 30 km de Brasov (sud - vest), pe drumul dintre Brasov si Campulung (57 km), vechiul drum dintre Transilvania si Valahia. Altitudinea este intre 700 si 900 m. Climatul este specific ariei montan-temperate.
Ponturi Moieciu
Ca un paradox sau ca o ironie a sortii, satele comunei Moieciu, ca de altfel toate satele zonei Bran, au inflorit in perioada regimului de dictatura comunista deoarece aici nu s-a putut face cooperativizarea agriculturii, deși regimul trecut a incercat o forma de cooperativizare sub forma intovarașirilor, dar aceasta a dat gres. Evenimentele de la sfârșitul anului 1989 au surprins Branul intr-o perioada de reala prosperitate economica, ceea ce a permis intregii zone sa se dezvolte in ritm accelerat, ajungând sa fie una dintre cele mai cautate zone turistice din Romania. Si iarasi, ca un paradox, dezvoltarea economiei turistice a comunei Moieciu este in vizibila contradictie cu infrastructura acesteia, ceea ce va avea repercusiuni dintre cele mai neplacute in viitorii ani.
Galerie Moieciu
Moieciu
Comuna Moieciu este situata in culoarul Rucar-Bran la poalele de nord-vest ale Muntilor Bucegi si cele de est ale Muntilor Piatra Craiului si reprezinta una din cele mai vechi cai de acces intre cele doua provincii romanesti: Ardealul si Tara Romaneasca, urmand Depresiunea Tarii Barsei cu Rucar - Dragoslavele. Situata la aprox 30 de km de Brasov, intr-un cadru natural deosebit de pitoresc, comuna Moieciu a devenit in ultimii ani o importanta destinatie de vacanta pentru turisti din tara si strainatate. Comuna Moieciu este alcatuita din sase localitati componente: Moieciu de Jos ca resedinta de comuna, Cheia, Magura, Drumu Carului, Moieciu de Sus si Pestera ca localitati componente. Aceste localitati prezinta caracteristici economice, sociale de dotare si echipare diferite de alte asezari.
Istoric Moieciu
Comuna Moieciu este situata la 28 de km pe soseaua care leaga Brasovul de Campulung Muscel si Pitesti, fiind una dintre cele mai vechi cai de comunicatie de pe teritoriul romanesc, cunoscuta chiar inainte de ocuparea Daciei de catre romani, in anul 106 dupa Hristos. Acest vechi drum comercial si militar lega, in vremea ocupatiei romane, localitatile Cumidava (Rasnov) de Jidava (Poenari de Muscel), iar in evul mediu era principalul drum de legatura dintre Transilvania si orasele muntene de la Dunarea de Jos. Pe teritoriul comunei Moieciu, in satul Pestera, sapaturile arheologice au scos la iveala urme de locuire din perioada paleolitica, mai precis din paleoliticul superior. Tot in raza comunei Moieciu, in satul Drumul Carului, sapaturile arheologice efectuate cu cativa ani in urma de catre profesorul Stelian Cosulet, au scos la iveala urmele unui castru roman care se pare ca intregea sistemul de fortificatii romane din Dacia, cunoscute sub numele de limesul transalutan. Tocmai datorita importantei sale deosebite, dupa ocuparea Transilvaniei de catre regalitatea maghiara, aceasta a dispus construirea castelului de la Bran, ca punct inaintat de paza si aparare in trecatoarea Branului. Actul de nastere al castelului de la Bran a fost emis de regele Ludovic I de Anjou la 13 noiembrie 1377, iar in 1382 castelul era terminat, in forma sa de atunci, dar suveranul n-a mai apucat sa-l vada. Satele de colibasi ale branenilor, intre care si cele apartinatoare azi comunei Moieciu, sunt mentionate foarte des in documentele medievale, ele facand de fapt parte din domeniul Branului si se aflau sub jurisdictia castelanului de la Bran. Astazi, Castelul Bran, care nu lipseste din marile ghiduri turistice ale lumii, este cunoscut in lumea intreaga drept castelul lui Dracula, iar multa lume, neavizata, face confuzie intre domnitorul Vlad Dracul si Vlad Tepes.
 • Cazare
  LA IZVOARE: Pensiunea este situata in satul turistic Moeciu de Sus, intr-un cadru linistit si inconjurat de un peisaj pitoresc.

  LA IZVOARE - HOTEL:

  Se ofera oaspetilor o gradina cu acces la gratar, terasa / balcon, incalzire centrala, televizor in...
 • Cazare
  PENSIUNEA SORINA: Pensiunea este situata in pitorescul sat turistic Moeciu de Sus, la numai 10 km de Castelul Bran. Cele 20 de camere dispun de baie proprie, balcon, TV si ofera o impresionanta vedere la munti si la raul care curge chiar sub ferestre. Restaurantul este nerabdator...
 • Cazare
  MISTRAL RESORT MOIECIU: Acest hotel renovat, cu 63 de camere, ofera un sejur confortabil si relaxant, cu excelenta cazare pentru o vacanta sau un weekend in mijlocul naturii, intr-un sat traditional romanesc. In plus, fata de o zona de lobby cu receptie deschisa 24 de ore,...