Poiana Brasov

 

 

Cazare Poiana Brasov
Cazarea este asigurata in hoteluri de lux, pensiuni, vile sau cabane. In prezent, statiunea arata mai degraba ca un oras decat ca o statiune de schi, detinand hoteluri luxoase, apartamente de lux si restaurante clasice.
Masa Poiana Brasov
In apropierea hotelurilor sunt situate o serie de restaurante cu specific romanesc dar si unitati de agrement: - Coliba Haiducilor - restaurant cu specific romanesc; - Sura Dacilor - restaurant cu specific romanesc; - Vanatorul - restaurant vanatoresc; - Complexul Favorit - club de noapte; - Stana turistica - restaurant in stilul unei stani traditionale; - Miorita - local cu program folcloric si bucatarie traditionala. La baza partiilor de ski exista numeroase restaurante in care puteti servi mancaruri traditionale si bea un paharel de vin cu mar si scortisoara.
Distractie si relaxare Poiana Brasov
In statiune se gasesc terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri si restaurante. Poiana Brasov dispune de 12 partii de schi cu grade diferite de dificultate (Bradul - 458 m, Kanzel - 350 m, Sulinar - 2441 m, Ruia - 540 m, Subteleferic 1 - 495m, Subteleferic 2- 2220 m, Lupului - 2860 m, Drumul Rosu - 3821 m, Stadion - 300 m). Telegondola "Postavarul Expres" - Poiana Brasov / Romania: Inaugurata in decembrie 2005, telegondola Anateleferic Expres poate transporta 1800 persoane /ora. Telegondola urca la Cabana Cristianul Mare, de aici se poate face o drumetie la Cabana Postavarul (1590 m) sau urca mai sus, pe Varful Postăvarul (1802 m). Numar locuri in telegondola: 8 locuri; Lungimea traseului: 2.140 metri; Diferenta de nivel: 670 metri; Statia inferioara: langa Hotelul Miruna; Statia superioara - 1710 m altitudine: La sud de cladirea Salvamontului, langa Partia de schi Lupului.
Informatii utile Poiana Brasov
Statiunea Poiana Brasov dispune de 12 partii cu grade diferite de dificultate: Bradul (are un nivel usor de dificultate si este singura pe care se poate schia si noaptea), Kanzel (dificultate grea), Ruia (dificultate grea), Subteleferic (dificultate grea), Lupului (dificultate grea), etc. Pe langa partiile extraordinare Poiana Brasov mai dispune de terenuri de sport, un lac, un teleferic, sali de gimanastica si multe altele. In Poiana sunt doua telecabine, prima face legatura intre Poiana Brasov si varful Postavaru (1799 m), iar cea de-a doua face legatura intre Poiana Brasov si varful Cristianu Mare (1704 m). Cele doua trasee ale telecabinelor merg aproape in paralel, distanta dintre cele doua este mai mare la punctele de plecare, si mai scazuta la punctele de sosire.
Ponturi Poiana Brasov
Cea mai lunga partie de ski din Romania are o lungime de 4,6 kilometri. Este vorba de partia Drumul Rosu. Poiana Brasov este singura statiune de schi care atrage anual peste 3.000 de turisti englezi si care a fost votata de cstre acestia ca fiind cea mai ieftina destinatie de schi din lume.
Galerie Poiana Brasov
 
Poiana Brasov
Fiind considerata una din cele mai importante statiuni de ski din Romania si o atractie turistica Cazare Poiana Brasov de renume international, Statiunea Poiana Brasov este situata la baza masivului Postavaru la altitudinea de 1030 metri. Statiunea este, de asemenea, recomandata pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru stari de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, pentru anemii secundare si boli endocrine, pentru boli ale aparatului respirator. Deseori, iarna, temperatura ajunge la -15 grade Celsius. Poiana a fost din vechi timpuri destinatia drumetiilor si a practicarii sporturilor de iarna. Fondata in 1895, Poiana Brasov a inceput prin a fi o zona turistica pentru orasul Brasov. Prima constructie inceputa aici a fost in anul 1904. In 1906, Poiana Brasov a devenit statiune turistica de schi si doar trei ani mai tarziu a avut loc prima Competitie de Schi din Romania. In anul 1951, Poiana Brasov a gazduit Jocurile Internationale de Iarna studentesti.
Istoric Poiana Brasov
Prima mentiune documentara a locatiei dateaza din 1427, in contextul activitatilor de oierit ce aveau loc aici. Schiorii au urcat Postavaru inca din 1895, iar in 1906 in Poiana a avut loc primul concurs de schi. Pana in preajma lui 1950, statiunea s-a mentinut in limitele dotarilor naturale. Doar câteva vilisoare sau cabane puteau fi zarite ici-colo. In 1951, la Poiana Brasov, au loc Jocurile Mondiale Universitare de iarna. Cu aceasta ocazie, se da in folosinta un modern hotel al sporturilor si primul teleferic - Poiana-Postavarul - pe o lungime de 2.150m. Urmeaza apoi alte si alte amenajari si dotari, care au adus Poiana la infatisarea pe care o cunoastem astazi.
  • Cazare
    MIRUNA - NEW BELVEDERE: Camerele hotelului sunt dotate cu telefon și baie privata cu dus. Restaurantul ofera preparate traditionale romanesti.

    MIRUNA NEW BELVEDERE Hotel:

    Se ofera turistilor un depozit pentru echipamentul de schi. Sala de fitness si sauna sunt...