Cazare Predeal
Statiunea dispune de peste 5200 locuri de cazare, in hoteluri, vile, cabane si camping.
Masa Predeal
Turistii au la dispozitie restaurante, pizzerii, magazine si piata, cu o variata oferta de mancare pentru toate gusturile.
Distractie si relaxare Predeal
Statiunea Predeal dispune de excelente partii de schi alpin dotate cu transport pe cablu, insalatie de iluminat pe timpul noptii si zapada artificiala; trambulina pentru sarituri cu schiurile - 60 m.; partii de schi randonée 2,5 Km.; terenuri de tenis; fond de vanatoare. Printre obiectivele turistice mai importante se gasesc: Manastirea Predeal, Cimitirul Legionar de la Predeal (aflat in spatele Manastirii Predeal), Vila Maresalului Antonescu (situată in zona Cioplea din Predeal), Statuia Eroului poet Mihail Săulescu (situata la intrarea in Predeal dinspre Brasov), Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena din Predeal, dar si traseele turistice din imprejurimi (Canionul Sapte scari, Cascada Tamina, Pestera de gheata, Cheile Rasnoavei).
Informatii utile Predeal
Partiile sunt dintre cele mai moderne din Romania, cu instalatii de cablu rapide. Instalatiile de zapada artificiala asigura mentinerea stratului de zapada perfect pentru schi. Gradele de dificultate ale partiilor satisfac atat schiori profesionisti cat si pe cei incepatori.
Ponturi Predeal
Telescaunul si teleschiul sunt puse la dispozitia turistilor oricand, iarna pentru fanii schiului si snowbordului, iar vara oferind posibilitatea unei plimbari pe carari de munte.
Galerie Predeal
Predeal
PREDEAL este o statiune montana de schi situata la 1100 m altitudine, ce beneficiaza de o pozitie exceptionala. Se deschide privirilor ca o splendida panorama spre vaile Timisului si Prahovei, spre peisajul muntilor Bucegi, Postavarul si Piatra Mare. Statiunea Predeal este recomandata tratamentului neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slabite, pentru recuperarea ulterioara suprasolicitarilor fizice sau intelectuale, pentru tratamentul tulburarilor endocrine si al problemelor de crestere ale copiilor. Principalii factori de cura sunt aerul curat, fara praf sau alti agenti alergici, bogat in ozon si radiatii ultraviolete, atmosfera ionizata si presiunea relativ scazuta a aerului.
Istoric Predeal
Zona vaii superioare a Prahovei a fost populata incepând cu secolul al XVII-lea, când au inceput sa se aseze scutelnicii de pe lânga manastirea Sinaia. Pâna in 1852, insa, punctul muntenesc de vama intre Țara Româneasca si Transilvania a fost la Breaza, in acel an mutandu-se in comuna Predeal, impulsionand dezvoltarea turismului.
La 31 mai 1874 a fost semnata la Bucuresti conventia dintre România si Austro-Ungaria privind construirea liniei ferate Ploiesti-Brasov, cu jonctiunea la punctul Predeal. Asezarea Predeal s-a format prin constructia si darea in folosinta a liniei ferate si a garii de la frontiera dintre România si Austro-Ungaria, Gara Predeal. In anul 1882 s-a facut la Predeal jonctiunea liniei ferate Ploiesti-Predeal-Timisu de Sus-Brasov.
În anul 1908 Bustenii si Poiana Tapului s-au desprins de Predeal, iar la 20 mai 1912 s-a desprins si Azuga, Predealul devenind comuna autonoma, in plasa Peles a judetului Prahova, avand in 1925 un numar de 1524 de locuitori.
În 1950, Predealul a devenit parte a orasului regional Stalin, din regiunea Stalin, denumite incepând cu 1960 orasul regional Brasov si regiunea Brasov. În 1968, a fost organizat orasul Predeal in cadrul judetului Brasov, Predealul primind in componenta, pe lânga orasul propriu-zis, si satele Pârâul Rece, Timisu de Jos si Timisu de Sus.