Tirol

Regiunile din Tirol au pentru fiecare gust oferta potrivită – începând cu destinaţiile nobile din St. Anton şi Kitzbühel până la văile sălbatice şi romantice Pitztal şi Ötztal şi finalizând la regiunea rezervaţiei naţionale Großglockner şi Großvenediger din idilicul Tirol de est.

Ţara gheţarilor şi a lacurilor montane cristaline este foarte bine cunoscută de drumeţi, alpinişti, ciclişti pe munte şi schiori.Satele de vacanţă din Innsbruck şi platoul montan din regiunea olimpică Seefeld (locul de organizare a jocurilor de iarnă din 1964 şi 1976) vă aşteaptă cu un amestec atractiv de acţiune şi cultură.

Regiunea Hall vă poate încânta nu numai cu perspectivele unice de cristal ale lui André Hellers, ci şi cu castele, cetăţi şi biserici medievale. În regiunea Karwendel oraşul argintiu Schwaz oferă o invitaţie de şedere. Iar schiorii şi sportivii montani pot descoperi un adevărat Eldorado în Stubaital şi Wipptal.

Regiunile din Tirol au învățat deja demult că familiile au nevoie de oferte speciale pentru a se bucura din plin de vacanțe. Noi vă oferim sfaturi unde anume și mai ales cum vă puteți menaja bugetul de vacanță când mergeți cu întreaga familie.

Recomandarea nr. 1: Oferte pentru familii în funcție de sezonPentru familii cel mai convenabil este să-și planifice vacanța înainte sau după sezonul principal. De exemplu Regiunea de argint Karwendel oferă de mai mult timp, cursuri de schi gratuite pentru copii la Săptămânile sub soare din ianurie. Un etalon în ceea ce privește ofertele speciale pentru familii este și regiunea SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, care permite copiilor până în 15 ani gratuitate la instalațiile de urcare în perioada dinaintea Crăciunului și după 16 martie, atât timp cât unul dintre părinți achiziționează un abonament de schi pentru minim trei zile. O ofertă asemănătoare poate fi găsită și la închirierea schiurilor în Westendorf precum și pentru cazarea în Westendorf.

Biroul de turism din Imst invită toți copii cazați în regiune care au vârsta cuprinsă între 3 ani jumătate și șase ani la un curs gratuit de schi de cinci zile. Oferta este valabilă în perioada dinaintea Crăciunului, între 5 ianuarie și 2 februarie și din 2 până în 6 martie 2013. Iar cei mici peste doi ani beneficiază și de însoțitor gratuit la schi.

În nou formată regiune Ski Juwel Alpbachtal-Wildschönau, copii născuți după 1997 au acces gratuit la instalațiile de urcare după 23 martie 2013 până la sfârșitul sezonului dacă sunt însoțiți de un părinte. Singura condiție este ca părinții să achiziționeze un abonament de schi de cel puțin 4 zile. Și regiunea Lechtal a pregătit oferte speciale pentru familii înainte, între și după sezonul principal. Pe lângă ofértele de preț avantajoase pentru familia pe copii îi așteaptă aici multă distracție și jocuri în zăpadă inclusiv o cursă cu sania trasă de câini, un labirint în zăpadă și un program de animație antrenant.

Săptămânile în zăpadă din Kaiserwinkl în ianuarie 2013 oferă o reducere de 50% pentru copii și adolescenții sub 15 ani, iar pe pârtiile de pe Zahmer Kaiser copii sub 5 ani au acces gratuit la instalațiile de urcare însoțiți de un părinte. Săptămâni gratuite pentru copii născuți după 2006 oferă și regiunea TirolWest în ianuarie și martie 2013. Pe lângă abonamentul de schi și un curs de schi gratuit copii beneficiază de închirierea întregului echipament gratuit. RegiuneaHochzeiger din Pitztal pune la dispoziție din 12 până în 26 ianuarie 2013 oferta de schi Bambini. La aceasta în prețul pachetului sunt incluse pe lângă cazarea la hotel și un abonament de schi de 3 zile, un curs de schi pentru copii de trei zile și închirierea de schiuri pentru trei zile. Iar pachetul special de Paști oferit de regiunea PillerseeTal oferă în perioada 16 martie – 6 aprilie 2013 abonament de schi gratuit copiilor sub 15 ani.

Recomandarea nr. 2: Abonamente de schi speciale pentru copii și adolescenți

Aproape toate regiunile din Tirol oferă abonamente de schi reduse dacă nu chiar gratuite pentru copii și adolescenți. Învalea Stubai vă așteaptă pachetele BIG Family. Acolo copii până în 10 ani primesc un abonament de schi gratuit dacă unul dintre părinți își achiziționează un bonament de schi pentru ghețar. Tirolul de Est pune la dispoziție în toate cele țapte regiuni ale sale prețuri speciale cu abonamentul său „Skihit“, deoarece adolescenții sub 18 ani beneficiază de reducerile pentru copii.

În regiunea St. Anton am Arlberg, leagănul schiului Alpin, copii sub 8 ani schiază întregul sezon de iarnă 2012/2013 doar cu 10 Euro. Cu așa numitul „abonament al omului de zăpadă“, mici iubitori ai sportului de iarnă schiază în întreaga regiune Arlberg cu 280 km de pârtii și 84 de instalații de urcare.

Recomandarea nr. 3: Secretul cardurilor de oaspeți

Nu ar trebui să pierdeți șansa de a vă informa în fiecare regiune din Tirol de cardurile specifice zonei. Cu acestea se pot economisi mulși bani mai ales dacă sunteți cu întreaga familie. Un exemplu îl constituie regiunea Serfaus-Fiss-Ladis. Acolo fiecare oaspete primește un card care include printre altele și reduceri la abonamentele de schi. Astfel puteți economisi până la 12%.

Cardul SILBERcard din Regiunea de argint Karwendel permite familiilor să savureze iarna fără mari cheltuieli. De exemplu cardul oferă o cursă gratuită cu sania sau închirierea gratuită de patine. Pentru prima oară oferă și regiuneaTirolWest un card gratuit oaspeților, care conține o multitudine de reduceri. De exemplu o aventură pentru întreaga familia o constituie aici o drumeție prin cheile mistice Zammer Lochputz, unde pot fi admirați țurțurii care transformă locul parcă într-un tărâm sclipitor de poveste.

Cardul oaspeților din regiunea Alpii Kitzbühel permite intrare gratuită la Lumea de cristal Swarowski, care entuziasmează pe mic și mare deopotrivă. În regiunea Alpbachtal fiecare oaspete care se cazeaza aici primește cardul Alpbachtal Seenland Card. Acesta oferă intrarea gratuită în timpul săptămânii la centrul de agrement WAVE din Wörgl. Iar copii până în 15 ani au gratuitate la babylifturile din Kramsach și Brandenberg.

Recomandarea nr. 4: Regiunile de schi micuțe

În mod obișnuit în acestea prețurile sunt mai mici decât în marile regiuni de schi, astfel încăt bugetul familiei este privat de cheltuieli mai mari. O recomandar pentru cei care sunt în căutarea unor regiuni micuțe de schi este Rangger Köpfl în Oberperfuss – doar la câțiva km depărtare de Innsbruck. O telegondolă și 4 babylifturi oferă acces la 17 km de pârtie, care sunt ideale pentru începători și familia. Micuța regiune Bergeralm din Wipptal este foarte ușor accesibilă prin intermediul autostrăzii Brennerautobahn. Înainte, între și după sezonul principal oferă cursuri gratuite pentru copii, închirierea întregului echipament gratuit și însoțitor gratuit la schi pentru copii născuți în anii 2008 și 2009.

Șarmul regiunilor mici de schi îl au și localitățile din jurul lacului Achensee. De exemplu stațiunile Rofan in Maurach am Achensee sau Karwendel in Pertisau au doar câte 14 km de pârtii. Însă mai toate localitățile din jurul lacului Achensee au abonamente de schi speciale pentru familii. O bijuterie bine ascunsă absolut pentru familii este și Obertilliach din Tirolul de Est. În timp ce starurile internaționale se antrenează în centrul de biatlon renumit pe plan mundial, micul și înzăpezitul munte Golzentipp își atrage schiorii chiar dacă aproape este uitat câteodată datorită personalităților schiului fond din zonă. Pârtia duce în vale până în micul sătuc protejat ca obiectiv turistic cu ale sale tradiționale case din lemn. Nici aici pe Golzentipp nici pe vecinul Kartitsch părinții nu trebuie să-și facă probleme că îi vor pierde pe cei mici.

În Tirol există o multitudine de regiuni de schi micuțe carea u între 2 și 20 km de pârtie. Toate au însă ceva în comun: aici atmosfera este mai liniștită. Iar pentru familia acest aspect este extrem de important. Un exemplu îl constituie și mica stațiune Glungezer din regiunea Hall-Wattens. Două școli de schi precum și condiții adaptate începătorilor garantează micilor schiori o experiență sigură pe pârtie. Săptămânile cristaline de schi – pachetul special al stațiunii Glungezer – oferă o relație atractivă preț – servicii incluse. De exemplu în aceste pachete cazarea pentru copii sub 6 ani este gratuită.

Dar se poate chiar mai mult. În iernile bogate în zăpadă în Tirol funcționează suplimentar 200 de lifturi amplasate direct în mijlocul localităților. Dacă este suficientă zăpadă dealul din spatele hotelului se transformă imediat într-o micuță pârtie pentru copii.

Recomandarea nr. 5: Îngrijirea avantajoasă a copiilor

Multe din regiunile tiroleze au constatat că e foarte important pentru familii ca copii să beneficieze de o ăngrijire profesională dar în același timp avantajoasă. În Tiroler Oberland de exemplu se găsesc oferte foarte avantajoase în cadrul Săptămânilor „Happy-Family“. În stațiunea Hochötz din Ötztal cursurile de schi sunt gratuite în perioadele 5 – 26 ianuarie și 2 – 16 martie. O altă bucurie pentru părinți: îngrijirea copiilor pentru oaspeții stațiunilor Haiming, Sautens și Ötz este gratuită. Îngrijire flexibilă și necomplicată este oferită copiilor și la creșa Murmlikrippe Serfaus, unde micuții până în 5 ani se joacă, se cațără, construiesc și colorează împreună cu educatoare profesioniste. Și această siguranță și confort pentru părinți costă doar 10,30 € pe oră direct la stația de pe munte Serfaus.

Și în clubul Bobos Mini la stația de pe munte Brandstadl în Scheffau cei mici între 1-4 ani sunt îngrijiți de pedagogi experimentați. Începând de la 7 € pe oră micii pirați și micile prințese sunt îngrijiți prefect. Pe muntele Wiedersbergerhorn din Alpbachtal clubul copiilor „Kid’s Center“ a școlii de schi Alpbach, care se află imediat sub stația de pe munte, adăpostește fie pe micii schiori carea u obosit după câteva ture fie pe cei care sunt încă pera micuți pentru a învăța secrétele sportului alb. Aici copii se pot distra începând de la 8 € pe oră iar prânzul costă doar 3 €. Timpul trece pe nesimțite pentru copii mai mari de 3 ani și la grădinița Gamsgarten pe ghețarul Stubai. Copii pot fi lăsați aici jumătate de zi pentru doar 20 € inclusiv prânz, fructe și băutură.

Un program antrenant pentru cei mici, jocuri distractive și o echipă de pedagogi responsabili sunt avantajele pe care le oferă și clubul Sunny Mountain și parcul de aventuri din Kappl. Iar prețul care începe doar de la 4 € confirmă încă o dată creativitatea și profesionalismul îngrijitorilor.

Galerie Tirol