Cascadele si defileele din Vorarlberg

Rauri sprintene, cascade rasunatoare si defilee impresionante ofera o priveliste spectaculoasa asupra peisajului alpin din gheata si apa al Vorarlbergului, care poate fi descoperit minunat pe trasee de drumetie.

La Cascada Kessel din Brand, raul Alvier îsi face zgomots carare prin defileul de 40 de metri adancime. Pe pereti cresc muschi si alte plante, care traiesc in acest mediu umed. La caderea apei in canion se formeaza o ploaie fina, din picaturi de apa, care racoreste vizitatorii, in zilele fierbinti de vara. Drumetia de o ora spre cascada Kessel este un traseu de plimbare si drumetie usor, accesibil si pe ploaie, ideal si pentru familii cu copii mici.

Defileul Bürser: Gheata si apa au modelat peisajul din Vorarlberg. Defileul Bürser, unul dintre cele mai frumoase din Alpi, a fost sculptat de apa raului Alvier. Dupa retragerea ghetarului, raul Alvier s-a ingropat in propria albie din pietris, modeland timp de 10.000 de ani defileul de astazi. Acesta ofera o privire unica rara in istoria geologica recenta, fiind considerat, datorita vegetatiei tipice padurilor tropicale, unul din defileele cu cea mai impresionanta vegetatie din Alpi. In lunile iulie si august, in fiecare miercuri incepand cu orele 14.00, se fac drumetii ghidate pe traseul didactic geologic.

Defileul Breitach din Valea Kleinwals: Prin strapungerea blocului de stanca, raul Breitach a format un defileu impresionant, pe alocuri de numai cativa metri latime. Aici peretii se apropie unul de altul pana la numai doi metri iar cerul se vede numai printr-o mica crapatura. Incepand cu luna mai, dupa topirea zapezii, defileul Breitach se redeschide pentru vizitatori.

Defileul Rappenloch si Üble Schlucht: Defileele Rappenloch si Alploch, de langa Dornbirn, se numara printre cele mai impresionante defilee din Alpii de Est. Pereti spectaculosi din stanca, poteci inguste, tuneluri, scari abrupte si cascade transforma aceasta drumetie intr-o aventura. Intre cele doua defilee se afla pitorescul lac Staufen. Üble-Schlucht, defileul romantic si salbatic in acelasi timp, compus in mare parte in special din calcar, din Valea Laternser, recompenseaza vizitatorii care îndraznesc sa faca aceasta coborare in adancul Vaii Frutz, cu formatiuni pietroase bizare, o cascada si jocuri de lumini si apa impresionante.