Centrul de Echitatie din Poiana Brasov

Poiana Brasov pune la dispozitia turistilor renumitul Centru de Echitatie, situat in nordul statiunii, in apropiere de Cabana Junilor. Centrul dispune de un grajd cu o capacitate de 26 cai,(din rasa gidan, hutul si lipitan) cu toate anexele necesare, de un manej (70×50 m) si de un teren de sport multifunctional.

In curtea Centrului de Echitatie a fost dat in folosinta un popas turistic cu 12 casute, bufet si bar de zi, destinate in special celor veniti sa practice calaria.  Se ofera si spatii de cazare: 45 de locuri in vile de 2 stele, cu bucatarii moderne, sufragerii, TV color, cablu.

Turistii pot sa apeleze la sfaturile unor instructori calificati care sa-i initieze in arta calariei. Aici se poate inchiria si echipamentul necesar practicarii acestui sport, iar pentru incepatori sunt organizate cursuri de calarie cu o durata de 6 zile. De asemenea, se organizeaza plimbari de agrement calare, plimbari cu carute cu coviltir, cu calesti, trasuri si sanii. In cadrul centrului sunt prezentate la cerere, demonstratii de calarie.

De o deosebita apreciere se bucura excursiile calare pe urmatoarele trasee:

  • Centrul de echitatie – Cabana Junilor – Stana Turistica – Spinarea Lunga – Cabana Aviatorilor.
  • Centrul de echitatie – Cabana Junilor – Vila Ruia cariera – Poiana lui Branca – Valea cu Apa – Pietrele lui Solomon (popas).
  • Centrul de echitatie – Cabana Junilor – Vila Ruia cariera – Groapa lui Simon – Crucul Mare – Cabana Postavarul.
  • Poiana Brasov – Bran.
  • Poiana Brasov – Tampa.
  • Poiana Brasov – Rasnov – Cabana Cheia – Cabana Trei Brazi – Timisu de Sus – Cabana Postavarul – Poiana Stechil – Centrul de echitatie.

Centrul de Echitatie din Poiana Brasov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.