Obiective turistice Sighisoara (17)

Sighisoara

Sighisoara este cu adevarat bijuteria medievală a României si isi așteaptă vizitatorii pentru ai descoperi povestile ce le strange de secole intre zidurile imbatranite ale vasnicei cetati !
Locația geografică a Sighisoarei,  îi conferă un rol esențial ca poziție pe valea Târnavei Mari , fiind un punct de intersecție a principalelor drumuri, precum și un important nod de cale ferată.
În valea largă a Târnavei Mari se ridică Dealul Cetatii, de pe care coboară orașul și care e înconjurat ca o centura de dealuri înalte. Aceste dealuri cu păduri, îmbrăcare în fiecare anotimp în alte culori, de la albul zăpezii la ruginiul frunzelor de toamnă, dau Sighişoarei un farmec aparte, care invită pe cei care trec pe aici să facă un popas pentru a se bucura de priveliştea, liniştea şi frumuseţea locurilor, iar pentru cei ce îndrăgesc drumeţiile, sportul în aer liber ori vânătoarea – Sighişoara şi împrejmuirile ei oferă condiţii excelente.
De-a lungul timpului, pe strazile inguste ale cetatii, mai multe personalitati si-au purtat pasii. Dintre acestea, cel mai important, desigur, este fiul lui Mircea cel Bătrân – poreclit Vlad Dracul – Membru al Ordinului Dragonului, care a trăit între anii 1431-1436, în Cetatea Sighișoarei.

In străinătate  numele Sighisoarei , este asociat de cel ce a fost fiul lui Vlad Dracul, celebrul Vlad Ţepeş, supranumit Dracula. Se presupune că Vlad Ţepeş s-ar fi născut la Sighişoara, în fosta casă a corpului de pază, unde a fost găzduit tatăl său în anii de pribegie, care astăzi se numeşte „Vlad Dracul”.
Astăzi, vechea cetate – cu turnuri semețe și ziduri sumbre dar ospitaliere  se ridica vertical de secole, păstrând intre zidurile sale  case vechi multicolore descrise generos in filele cronicarilor – este considerată a fi singura cetate medievală locuită în întregime din Europa .
O parte din Patrimoniului Mondial UNESCO, cetatea medievala Sighisoara este un punct de atracție pentru turiștii din întreaga lume care vin pentru a experimenta farmecul descris în cronici și recreat în timpurile moderne în moduri neașteptate …
Ospitalitatea locală este transpusă în numeroasele hoteluri, pensiuni și restaurante care întâmpină oaspeții cu servicii la cele mai inalte standarde de calitate.
Suntem bineveniți să fie oaspetele nostru!

Obiective turistice Sighisoara (17)