Biserica Manastirii, Sighisoara

Biserica Manastirii se afla in vecinatatea Turnului cu ceas si a apartinut Manastirii dominicane construita in secolul XIII si demolata la sfârsitul secolului XIX. În locul ei a fost construit Consiliului Municipal. Din fosta manastire se mai conserva doar un coridor pe latura nordica. Forma actuala a bisericii dateaza din anul 1677. Lacasul, construit in stil gotic are trei nave de inaltimi egale. Dimensiunile bisericii ating 44,5 m lungime si 12,6 m latime.

Interiorul ei adaposteste o cristelnita de bronz din 1440, realizata de mesterul Iacob, si un toc de usa, sculptat in 1570 de pietrarul Toma. Altarul si orga baroc au fost sculptate de Johann West si pictate de Jeremias Stranovius. Orga este folosita si astazi la numeroasele concerte.

Picturile interioare au fost interzise, dupa adoptarea Reformei. Asadar lacasul a fost impodobit cu strane si balcoane bogat decorate cu sculpturi si covoare orientale. 35 de asemenea covoare de mare valoare artistica din secolele XVI si XVII formeaza zestrea si podoaba bisericii evanghelice.

Vizitabil: Luni – Duminica: 10.00 – 17.00