In statiunea Costinesti puteti gasi cazare la orice pas. Statiunea este intesata de hoteluri, pensiuni si vile turistice. Statiunea nu are hoteluri de 5 stele, cele mai luxoase locatii fiind Complexul Vox Maris, aflat intr-o zona linistita a statiunii, si Hotelul Stefania, aflat in apropiere de gara, ambele clasificate la 4 stele. Restul hotelurilor din statiune sunt clasificate la 2 si 3 stele si au fost construite, in cea mai mare parte, dupa Revolutie: Hotel Royal, Hotel Iunona, Hotel Pierre, Hotel Intim, Hotel White Inn, Hotel Tiberius, Hotel Cris, Hotel Atena, Hotel Haris, etc. Hotelul Forum, o emblema a statiunii, este unul dintre putinele hotelui construite inainte de anii '90. Statiunea s-a imbogatit in ultimii ani cu numeroase vile si pensiuni turistice, care ofera conditii de cazare foarte bune. Grupurile de tineri pot gasi solutii de cazare ieftine in cadrul vilelor si pensiunilor care dispun de camere cu mai multe paturi: Vila Costel si Mirela, Hostel Bel Air.
Pe langa restaurantele hotelurilor, statiunea Costinesti dispune de multe locatii in care turistii pot lua masa. Pizzerii, restaurante, terase, fast food-uri, patiserii, toate va ofera produse culinare diverse, care va potolesc foamea in orice moment al zilei.
Distractia este cuvantul de ordine in statiunea Costinesti. Daca ziua mai toti turistii se ingramadesc pe plaja, incepand de seara si pana in zori terasele, restaurantele si cluburile sunt pline. O plimbare prin statiune va va purta pasii printre tarabele de suveniruri, in magazinele cu accesorii de plaja si in centrele comerciale ale Costinestiului. Mai multe terenuri de sport sunt disponibile in statiune, iar iubitorii sporturilor nautice pot inchiria ambarcatiuni din bazele de agrement prezente pe plaja.
Plaja statiunii este vegheata de cele doua simboluri ale Costinestiului – Obeliscul si epava navei Evanghelia, esuata in anul 1960. Plaja statiunii Costinesti are doua caracteristici: cea din partea de sud lata si incapatoare dar si foarte aglomerata, cu intrarea in apa putin pietroasa (zona obelisc, BTT) si partea din Nord (spre Epava ) o plaja ingusta, marginita de o faleza nu foarte inalta dar avand un nisip fin si apa curata.
Amatorii de scufundari pot explora lumea subacvatica in zona Epavei, inchiriind echipamente speciale din centrele specializate.
STATIUNEA COSTINESTI este amenajata in prelungirea satului cu acelasi nume, la aproximativ 30 de kilometri de municipiul Constanta, intre localitatea Tuzla (nord) si Statiunea Olimp (sud). Cunoscuta ca fiind statiunea tineretului, Costinesti isi primeste oaspetii intr-o atmosfera vesela si foarte animata.Plaja statiunii Costinesti are o lungime de 1 kilometru, iar latimea sa difera pe anumite sectoare. In zona Obeliscului, plaja este mai lata, insa foarte aglomerata pe timpul verii. In zona de nord, spre Epava, plaja este mai ingusta, acoperita cu nisip fin si marginita de o faleza joasa. Pe plaja exista beach baruri si baze de agrement, sezlonguri si umbrele. Pe timpul verii plaja din Costinesti este gazda unor emisiuni televizate sau sediul unor radiouri importante din tara.
Zona pe care este amplasata statiunea Costinesti este un loc incarcat de istorie, primele dovezi de locuire datand din epoca a fierului. Istoria propriu-zisa a asezarii Costinesti incepe la sfarsitul secolului al XIX-lea, atunci cand generalul Emil Costinescu colonizeaza cu populatie germana mosia pe care o detine in zona, aproape de malul marii. Noii locuitori ridica pe pamantul de la malul marii 48 de gospodarii, acest lucru marcand inceputul satului Costinesti. O mare parte dintre colonistii germani parasesc regiunea in anul 1940, atunci cand pleaca in Germania. Satul este ocupat de locuitor romani care continua dezvoltarea asezarii. In anul 1949, odata cu amenajarea unei tabere pentru elevi in zona lacului Costinesti, se pune bazele statiunii.