Babele

Babele este un nume pentru o zona de pe platoul Bucegi din Romania, in cadrul Carpatilor Meridionali. Babele reprezinta una dintre cele mai populare destinatii turistice din tara. Numele vine de la unele formatiuni de roca in forma de ciuperci, rezultatul eroziunii si diferitelor duritati ale straturilor de roca.

Sfinxul din Bucegi este o alta formatiune stancoasa din aceeasi zona, numita astfel pentru aspectul de sfinx.

Cabana Babele este accesibila fie cu telecabina din Busteni, sau pe drumul turistic. Din Busteni, se ajunge prin Valea Jepilor, sau din creasta Muntilor Bucegi, de la Cabana Piatra Arsa.

De asemenea, se poate ajunge si pe Soseaua Transbucegi (Dj713), cunoscuta si sub numele de Drumul Babelor, principalul drum de acces in Muntii Bucegi ajungand pana in apropierea faimoaselor obiective turistice: Babele si Sfinxul. Transbucegiul este unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din Romania, cu o o lungime de 20 km, 17 din ei fiind asfaltati. Transbucegiul se desprinde din drumul judetean DN71, care face legatura intre Statiunea Sinaia si Targoviste, cu putin inainte ca acesta sa ajunga la Cabana Cota 1000. Drumul trece pe langa Cabana Cuibul Dorului, urca Saua Dichiu unde, in dreptul Cabanei Dichiu, coteste brusc la dreapta si strabatate Platoul Bucegi pana in apropierea Cabanei Piatra Arsa.