Apele mezotermale Geoagiu-Bai. Este o rezervatie naturala de tip mixt, categoria a IV-a, in suprafata de 8 ha, situata în nordul statiunii balneoclimaterice Geoagiu-Bai, reprezentand un comlpex forestier de valoare de protectie a izvoarelor de apa termala din zona.
Castrul roman Germisara (denumit ulterior “Thermae Dodonae”), fost castru de unitate auxiliara, alaturi de o asezare civila, ambele localizate la sud de satul Cigmau, in imediata apropiere de localitatea Geoagiu.
Drumul roman, din care o portiune este deosebit de bine conservata în paralel cu drumul ce leaga statiunea Geoagiu-Bai de catunul Poienari.
Baile Termale Romane (Germisara). Biserica Tip “Rotonda” din Geoagiu Bai, edificata probabil pe la sfarșitul secolului XI, inceputul secolului al XII-lea, din caramida romana în asociatie cu o cantitate mai redusa de piatra de rau. Are o nava circulara cu diametrul interior de 5,5 m, continuata spre rasarit cu o absida semicirculara lunga de 2 m, care are o deschidere de 3 m inspre nava. Lungimea constructiei pe axa E – V este de 7 m în interior și de 9 m in exterior.
Strandul cu ape termale. Are trei bazine cu apa termala: un bazin mic, cu adancimea de 1,6 metri, un bazin mijlociu, a carui adancime creste de la 1,6 metri la 3 metri, in dreptul trambulinelor si bazinul olimpic, singurul din Transilvania, de 2,4 metri adancime. Apa din bazine are o temperatura de 32-33 de grade celsius.
Biserica ortodoxa „Adormirea Maicii Domnului” construita în 1932, a fost onsolidata, renovata si resfintita la 21 noiembrie 2010.